در صنایع مختلف نیاز به فیلتراسیون و فیلترپرس هر روز بیشتر از قبل احساس می شود. چه در فرآیند های پایش زیست محیطی از جمله آبگیری لجن بیولوژیکی به عنوان مثال و چه در فرآیند تولید مواد مختلف از جمله تولید پارفین مایع و امثال آن فیلتراسیون و انتخاب مناسب دستگاه فیلتراسیون از اهمیت ویژه ای برخوردار است

فیلترپرس را میتوان ساده ترین و رایج ترین دستگاه جداسازی جامدات معلق از مایعات دانست. هزینه سرمایه گذاری اولیه کم فیلترپرس به همراه راه اندازی و کارکردن ساده با آن، این دستگاه رو به یک دستگاه فراگیر تبدیل کرده است.

فیلترپرس – آبگیری لجن بیولوژیکی -تولید پارفین مایع

فیلترپرس – آبگیری لجن بیولوژیکی -تولید پارفین مایع

یک دستگاه فیلترپرس از شاسی دستگاه، صفحات فیلترپرس، پارچه فیلترپرس، شیرآلات ورودی و شیرآلات خروجی تشکیل شده است.

شامل یونیت فشاردهنده( جک هیدرولیک دستی یا هیدرولیک برقی و یا ماردونی)، صفحه ساپورت فشاردهنده، صفحه ثابت ، صفحه متحرک و بازویی های دستگاه می باشد. البته با توجه به مدار باز بودن اغلب دستگاه ها باید لندر خروجی را هم جز اجزای شاسی فیلتر پرس لحاظ کرد.

فیلترپرس
دستگاه فیلتر پرس

که معمولا مربعی شکل در ابعاد 20*20 ، 30*30، 40*40 و …. ، 150*150 سانتی متر مربع هستند و به صورت رایج از جنس پلی پروپیلن، چدن و یا استنلس استیل هستند. این صفحات می توانند به صورت مدار باز ( خزوجی از کنار صفحه) یا به صورت مدار بسته ( خروجی از سطح مربعی صفحه) باشند. هر ضقحه فیلتپرس ب ه صورت چمبری هم سطح فیلتراسیون ایجاد می کند و هم فضای شکل گیری کیک را تشکیل می دهد. در نوع دیگر صفحات فیلترپرس که به صورت قاب و صفحه هستند یه صفحه تو پر ساپورت پارچه فیار است و یک صفحه تو خالی قاب مانند فضای تشکیل کیک را می سازد.

  • پارچه فیلترپرس
  • پارچه فیلترپرس که با قابلیت حذف ذرات در اندازه های مختلف معمولا از جنس کتان، پلی استر، پلی پروپیلن و پلی آمید هستند و با توجه به نحوه بافت پارچه، میکرون ریتینگ و راحتی تخلیه کیک انباشته شده بر روی ان ها مشخص می شود.
  • صفحات فیلتر پرس به صورت موازی بین دو صفحه متحرک و فشار دهنده قرار میگیرند و دسته های صفحات بر روی بازویی های فیلتر پرس قرار میگیرد. در شروع فرآیند فیلتراسیون، جک هیدرولیک یا ماردون فشار دهنده صفحه متحرک را حرکت داده و باعث پرس صفحات فیلترپرس به یکدیگر می شود. با اعمال مناسب فشار جک صفحات به اندازه کافی به هم فشرده شده و امکان ریزش سیال در حین فیلتراسیون به حداقل می رسد. ( در دستگاه ای فیلترپرس با هیدرولیک برقی با استفاده از پرشر سوئیچ تعبیه شده در یونیت هیدرولیک، دستگاه به صورت اتومات فشار مناسب پرس کردن صفحات را اعمال کرده و در طول فرآیند فیلتراسیون این فشار لازم را حفظ میکند). سپش پمپ خوراک ورودی به فیلتر پرس را روشن کرده و سیال توسط به پمپ به داخل فیلترپرس تزریق می شود. سیال تحت فشار پمپ از پارچه فیلتر های تعبیه شده بر روی صفحات فیلترپرس عبور کرده و ذرات جامد معلق بر روی پارچه ها انباشته شده و کیک را تشکیل میدهند. در پایان بر اثر انباشت ذرات، کیک حاصل فیلتراسیون فشرده شده تا جایی بخاطر افت فشار بالا ، پمپ خرواک فیلترپرس قابلیت پمپاژ بیشتر دوغاب به درون فیلترپرس را ندارد. این یعنی پایان کار فیلترپرس در این بچ از فرآین . در این هنگام پمپ ورودی به فیلتر پرس را خاموش کرده و فشاردهنده را به عقب برمیگردانیم تا صفحات فیلتر پرس از فشار خارج شوند. صفحات فیلترپرس را یک به یک به عقب کشیده و کیک تشکیل شده بین صفحات فیلترپرشس را تخلیه میکنیم تا برای بچ بعدی آماده شوند.

اساس طراحی فیلتر پرس و انتخاب نوع ان بر مبنای میزان درصد ذرات جامد، ماهیت فیلتر پذیری ذرات جامد، ظرفیت مورد نیاز در هر بچ می باشد. متخصصان شرکت صافی گستر ایرانیان با داشتن کادری مجرب و آزمایشگاهی مجهز برای طراحی دقیق و بهینه فیلترپرس مورد نیاز، آماده همکاری و ارائه خدمات فنی و مهندسی می باشند

فیلتر پرس

پمپ فیتر پرس

تجهیزات فیلتراسیون

تصفیه روغن خوراکی

فیلتر پرس در تولید سیلیکات سدیم